13 Eylül 2011 Salı

Batman Arkham City -Ön İnceleme

Batman Arkham Asylum'u çoğumuz oynamışızdır ve çoğumuz beğenmişizdir.Arkham City'de ise bizi çok daha büyük bir macera ve 7 kat büyük bir harita bekliyor.Bu seferki maceramızda ise oyuna ilk olarak üstümüzde bütün aletlerimzle başlıyoruz(Arkham Asylum'da topladığımız eşyalarla).Arkham City'i ön sipariş verenler ise challange modları Robin ile oynıyabilicekler.Bu seferki maceranın konusu Gotham City'nin belediye başkanının Arkam Asylum'daki mahkumları alıp Arkham City ismini verdikleri 


Arkham City'de bizi CatWoman bekliyor.CatWoman'ı birkaç bölümde kullanabilicez..İlk bölümde two face CatWoman'ı öldürcekken Batman ile gelip kurtarıyoruz.


Arkham City'de Bulunacak Kötüler


Hepimizin Arkham Asylum'dan bildiği Joker


Joker, delilikle dahilik arasındaki ince çizgidedir. Yaptığı planlar ve işlediği suçlar sadece bir dahinin –ya da delinin- akıl edebileceği ayrıntılar içermektedir. Suçları şaka, komedi ve palyaço motifleriyle süslemeyi seven Joker’in yaşamı bir şaka olarak gören, etkileyici ve zeki görünümünün ardında, şakasına gülmeyen adamlarını bile öldürmekten çekinmeyen çılgın bir katil yatmaktadır.




Batman Dark Knight'tan yada eski Batman filmlerinden bildiğimiz Two-Face


Harvey Dent, Gotham’ın genç ve başarılı bölge savcısıydı. Şehirdeki organize suça karşı verdiği savaşta, Batman ve James Gordon’la birlikte anılıyordu. Bir duruşma sırasında, sanık koltuğunda oturan mafya babası “Patron” Maroni, Dent’in yüzüne asit fırlattı. Harvey Dent’in kötü geçen çocukluğundan dolayı zaten kırılgan durumdaki akli dengesi, iyice zarar gördü. O an Harvey Dent gitti ve yerine İki-Yüzlü geldi.  


Batman Arkham Asylum'dan bildiğimiz Poison İvy


Romantik ve saf botanik öğrencisi Pamela Isley, yakışıklı ama egzentrik öğretmeni Jason Woodrue’ya aşık oldu. Sevgisi karşılıksız değildi; ama Dr. Woodrue’nun niyeti başkaydı. Pamela’yı bitki toksinleriyle ilgili bir deneyde kobay olmaya ikna etti. Ölümcül toksinlerin insan vücudu üzerindeki etkilerini görmek isteyen Woodrue, bunları gizlice Pamela’nın kanına şırınga etti. Deney başarıyla sonuçlandı, yani bir bakıma. Hücrelere karışan toksinler Pamela’nın zehre karşı direnç kazanmasını sağladı. Ama aynı zamanda Pamela’nın kendisi de bir zehir haline geldi.
İhanete uğramanın dehşeti, çabucak öfkeye ve intikam arzusuna dönüştü. Zehirli Sarmaşık adını aldı ve öfkesini Gotham’dan, özellikle de Gotham’ın erkeklerinden çıkartmaya başladı.



Çizgi Romanlardan tanıdığımız The Penguin


swald Cobblepot'ın babasının Bronchial Pneumonia olarak bilinen, annesinin yağmura yakalanmanın neden olduğuna inandığı bir hastalık yüzünden ölmesi annesinin Oswald'a her zaman şemsiye taşıması için ısrar etmesine
neden oldu.Cobblepot'un dış görünüşü ve her zaman taşıdığı şemsiyesi çocukluk çağı işkencelerinin hedefi yaptı ve tek arakdaşları annesinin hayvan dükkanındaki kuşlar oldu.Üniversite'den mezun olduktan sonra,annesinin uzun süren hastalığından sonra ölmesi,parası ödenmediği için ipotekli hayvan dükkanının elinden alınması ve tek arkadaşları,kuşlara el koyulması Cobblepot'u muhtaç bıraktı.Yasalara olan öfkesi bir hırsız olarak hizmetini yerel mafya bir patronuna sunmasına neden oldu.



Çizgi Romanlardan tanıdığımız Hugo Strange


Herhangi bir özelliğe sahip olmayan ama piskopat  ve çok zeki olan Hugo Strange Batman'in başına çok büyük bela açıcak








Eski Batman filmlerinden hatırladığımız Mr.Freeze


İlk olarak 1959 yılında yayınlanan Batman'in 121. sayısında karşımıza çıkan Mr. Freeze'in gerçek adı D. Victor Fries.İsmindeki benzerlik ve kötü adama dönüştüğü zamandaki özellikleri ile Mr.Freeze adını alan Victor Fries'in tek gayesi ise ölen eşini tekrar hayata döndürebilmek.Bu uğurda bazı deneylere başvuran karakterimiz deneylerini devam ettirebilmek için kendisini suç dünyasında bulur.






Batman Arkham Asylum'dan tanıdığımız Harleen Quinzel


Harleen Quinzel, suç eğilimli akıl hastalarını inceleyen, çiçeği burnunda bir psikiyatristti. Arkham Tımarhanesi’nin konuklarından birkaçıyla görüşme yapma izni aldı. Görüşeceği konukların arasında Joker de vardı. Olaylar beklenmedik biçimde gelişti ve Dr. Quinzel Suçun Palyaço Prensi’ne aşık oluverdi! Joker’in kaçmasına yardım eden Harleen, yaptığı –ve akli dengesinin durumu- öğrenilince, incelemeye geldiği hastalar gibi, bir hücreye konuldu.




Batman'in eski filmlerinden tanıdığımız Riddler 


Çocukluğunda bile hilebaz biri olan Eddie Nashton'ın suç yaşamı, okuldaki ödüllü yap boz yarışmasının çözümünü öğretmenin odasından çalmasıyla başladı. Bilmece bulmaca sevgisi yetişkinliğinde de süren Eddie, panayırda hileli bir bulmaca kabininde çalışmaya başladı. Sonunda gözünü daha büyük kazançlara dikti ve suç dünyasına iyiden iyiye adım attı. Adını Edvvard Nigma -yani E.Nigma, yani muamma- olarak değiştirip soru işaretleriyle dolu bir kostüme büründü artık Bilmececi olarak anılmaya başlanmıştı. Gotham'da faaliyet gösteren her suçlu gibisonunda Batman'le karşılaşan Bilmececinin, zekâsını kanıtlamak için suçlarıyla ilgili ipuçları bırakma saplantısı, her seferinde Batman tarafından yakalanmasına neden olur.

Genel Olarak:Batman Arkham Asylum çok güzel aksiyon dolu ve grafik açısınıdan harika bir oyundu ve Arkham City'nin daha iyi olmasını bekliyoruz.

Oyunundan beklentimiz  =  Çok Yüksek


Mert Demirbaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder